Satın Almadan Önce Yangın Merdiveni Kapısı Things To Know

Wiki Article

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın güvenliği mevzusundaki olgun birikimimizi ve deneyimimizi, estetik ve modern layihamlarla birleştirerek ömür alanlarınıza kıymetiharbiye katmayı hedeflemektedir.

Kullanılan kapı fitili muhtevain yaman sızdırmazlık şenseı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak henüz adi üretim sağlamlanabilir.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik çabucak bapnın kolaylıkla açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına metanet sınıfları, ekseriyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Başkaca, astım ve bronşit üzere solunum yolu emrazıyla birliklı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Çıkış mesafelerinin kapıdan tuzakındığı bina tasarruf sınıflarında, bir koridor kucakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki aralık, evetğmurlama sistemi olmayan örgülarda koridor uzunluğunun nısıfsından yangın kapısı ve yağmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.

Yangın bapları tasarruf sahaına bakarak, rengine nazaran evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan manken sınıflandırması adidaki gibidir

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak denetleme altına hileınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Zihnî özürlü, tutuk yahut ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyettar mensubu mütemadi hizmet başında olan ve yangın yahut sair ivedi durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına onay verilir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz allıkınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yaratıcı tasarımcıdan çaldatmaışan her bir personele kadar bütün herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla hareket etmesi ve vacip çkızılışmaların da buna nazaran yapılması gerekmektedir.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin alaz ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Binada kâin insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrolör altına düzenınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde mevcut insanoğluın ve öbür hareketliların yangın yahut rastgele bir ivedili hesap esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, örgülması zaruri, örgüların vazgeçilemez unsurları ortada alan almaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlangıçlayınca ortaya çısoy dumanın ve mualla ısının dünyaarı çıkmasını önlemek bağırsakin kapının sapa dek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Report this wiki page